Društvo ŠMOCL in Dirty Skunks predstavljata – Metaljot Raspaljot vol.6 (Chronosphere, Morana, Srd, Necrotik, Black Reaper)…

Chronosphere (Thrash metal / Atene, Grčija
Morana (Melodic death metal, folk metal / Kranj)
Srd (Black metal, black’n’roll / Murska Sobota)
Necrotik (Groove metal, Hardcore Pornpop / Novo mesto)
Black Reaper (Thrash metal / Morsko)

Opis celotnega dogodka:

Na 6. ediciji mini festivala Metaljot Raspaljot tokrat gostimo odlične grške thrasherje Chronosphere, ki se bodo v okviru obsežne evropske turneje ustavili tudi v Laškem. Chronosphere so mednarodno že zelo uveljavljen band, ki bojda prijateljuje z velikani grškega metala Suicidal Angels, poznavalci pa jih že uvrščajo med slednje, kar glede na njihov brezkompromisno energičen in tehnično dovršen nastop sploh ne čudi. Pri nas ste jih lahko videli tudi na festivalu MetalDays, kjer so prepričali vse prisotne, med drugim pa so nastopili tudi na enem in edinem festivalu Wacken Open Air. Pred kratkim so izdali svoj najnovejši album z naslovom Red’n’Roll, po katerem se tudi imenuje ta turneja, za katero nas fantje opozarjajo, da bo prišla nezaslišano in bo rezultirala “holokavstu”. Družbo jim bo delala 7-članska zasedba iz Kranja z imenom Morana. Kot že samo ime banda pove, gre za starodavno slovansko mitološko boginjo smrti, teme in zime, tako da je odgovor na vprašanje, kaj je njihova tematika izražanja v besedilih odveč, inštrumentalno pa gre za zelo dodelan melodičen death metal s privdihom folk metala. Zasedba poleg običajnega basa in bobnov, vsebuje še dve kitari, dva vokala in klaviature, kar vas bo gotovo v vseh pogledih prepričalo. Manjkali ne bodo niti trenutno najbolj vroči black’n’roll metalci na naših tleh Srd. Gre za peterico iz Murske Sobote, katere poslanstvo je, da nam postreže pekel in manifestira agonijo človeštva zadnjih nekaj tisoč let ter spodbuja k večnemu vračanju le tega. Že samo dejstvo, da je band po manj kot letu dni obstoja in izdanju svojega odlično sprejetega prvenca “Smrti sel” (On Parole) bil povabljen na MetalDays pa priča o tem kako zanimiv, inovativen in pristen je band. Po skoraj 10 letih delovanja nas bodo s pošteno dozo energije, surove moči in prepričljivim nastopom gotovo navdušil novomeški Necrotik, ki igrajo celo vrsto žanrov od hardcore-a, groove metala pa do black in death metala, ker pa se sami neradi žanrsko deklarirajo, pa pravijo svojem žanru kar hardcore pornpop. Ker radi na vse mogoče načine podpiramo slovensko metal sceno, pa s ponosom predstavljamo izredno mlado thrash metal zasedbo Black Reaper, ki navdih za svoje ustvarjanje črpa iz bandov, kot so Exodus, Sepultura, Kreator, Venom, Testament, Megadeth, Sodom in podobni. Fantje so brez dvoma dokaz, da se tudi generacija rojena v letih, od koder črpa navdih še ni odpovedala pristnemu thrash metalu. Band ima vse, kar je potrebno za odličen thrash metal band, edino kar fantje potrebujejo, je naša podpora, ki pa jo bodo v Laškem tudi dobili!

Kot je že običaj na koncertih in mini festivalih Metaljot Raspaljot pa vam tudi tokrat predstavljamo odlično craft pivovarno, tokrat je to craft pivovarna Maister Brewery iz Komende. O tem, kako vrhunska piva proizvajajo pa se boste lahko prepričali na samem dogodku, kjer jih boste lahko dobili po zelo ugodnih cenah. Poleg craft pivovarne Maister Brewery, pa je podpornik dogodka tudi TANKR Gre za storitev, ki ponuja popolno mobilnost vrhunskega slovenskega piva z legendarnim slovenskim IMV kombijem.

Ker cenimo naše obiskovalce (veliko vas je bilo na prav vseh dosedajšnjih edicijah), predvsem pa ker rad podpiramo metal sceno in želimo, da glede na čase v katerih živimo, ostanemo finančno dostopni, smo se odločili, da bo cena vstopnice samo 8€.

Časovnica: Sledi…
Cena vstopnice: 8€