Vabljeni na soočenje županskih kandidatov!

Letošnja jesen ne prinaša samo ohladitve ter pestrosti barv. 18. novembra se boste krajani in krajanke, tako kot še v 212 občinah po Sloveniji, odločali o prihodnosti svojih lokalnih skupnosti ter svojega mesta.  Izvolili boste člane občinskih svetov, župane in člane svetov ožjih delov občin. Naša občina je razdeljena na več volilnih enot.

1. volilna enota obsega območje Krajevne skupnosti Laško. V tej volilni enoti se voli osem članov občinskega sveta.
2. volilna enota obsega območja krajevnih skupnosti: Rečica, Marija Gradec, Vrh nad Laškim in Breze. V tej volilni enoti se voli osem članov občinskega sveta.
3. volilna enota obsega območja krajevnih skupnosti: Rimske Toplice, Jurklošter, Sedraž in Zidani most. V tej volilni enoti se voli sedem članov občinskega sveta.

Ker bo tako za kandidate občinskih svetov kot za župane odločilen ravno VAŠ GLAS, smo se odločili, da v ta namen organiziramo javno soočenje vseh županskih kandidatov.  Za županski stolček gredo v boj dosedanji župan, Franc Zdolšek, ki kandidira s stranko SLS, Enej Kirn, ki je svojo kandidaturo najavil s podporo liste Mlada moč občina Laško, ter Bojan Špiler, kandidat liste SMC.

Novinarska ekipa TV Laškega, ki bo za vas od danes naprej tudi budno spremljala boj za županske volitve, je za vas pripravila prvega od videov na temo lokalnih volitev. Pomembno je, da 18. novembra na volitvah oddate svoj glas, mi pa vam bomo izbiro olajšali tudi preko novinarskih reportaž, ki bodo sledile v prihajajočem mesecu, ter z županskim soočenjem, ki ga prirejamo 6. novembra, ob 19.00 uri v Pomembno je, da se o prihodnosti svojega kraja in posledično o svoji prihodnosti odločite preudarno.

Soočenje županskih kadnidatov bo potekalo v Otročjem centru kino Laško, kandidate pa bomo popeljali preko pomembnih točk s tematikami, ki se dotikajo gospodarstva, turizma, lokalnih skupnosti, lokalnih društev, politike zaposlovanja mladih, sociale in drugih pomembnih vprašanj, ki pritičejo tovsrtnim soočenjem.

Vabljeni tudi, da nam svoja vprašanja, ki bi jih želeli slišati na soočenju, pošljete v uredništvo na mail volitve18.lasko@gmail.com . Nekatera izmed njih bomo zastavili županskim kandidatom. Vsekakor pa upamo, da se boste dogodka udeležili v čim večjem številu in vprašanja zastavili tudi v živo.

Vaš glas šteje!